FESTIVALTAJM!!

Idag smäller det! Det som jag taggat sönder och längtat efter i typ ett halvår nu. STORSJÖYRAN!! Kan nästan inte fatta det. Livet känns rätt så underbart just nu, även fast jag nästan dör av hunger. Borde äta.. apropå ingenting.

Från en galet lycklig brutta till er alla, HA DET GÖTT! (Tänkte jag ha iaf!)



Joel Alme <3 SES IKVÄLL!!

Images.



Många fina kvällar här ute måste jag erkänna. Fina, men ensamma och tysta.

Dock inte så länge till! Yranveckan drar igång imorrn och då lär det blir det livat kan jag lova. Äntligen händer det något.


Från kylan in i värmen.






En vecka kvar till Storsjöyran och jag längtar till tusen! Tyvärr går väl tiden inte lika fort som jag önskar att den gjorde här ute i vildmarken. Bara att bita i det sura äpplet (varför man nu skulle bita i ett äpple?) och fortsätta fortsätta snurra ikapp med klockan.
Sen vill jag bara tacka och bocka för alla fina kommentarer jag fått på sistone. De blir så himla mycket roligare att blogga då! :)

And tonight I have to leave it.





Såhär tjusigt var det när jag och Johanna cyklade hem från Filippa. Ibland är livet lite extra fint helt enkelt.

Mindre fint lär det vara att stiga upp klockan sex imorrn för att sedan åka bil i fem timmar. Önska mig lycka till vetja. Blir för övrigt lite glest med bloggandet framöver. I närmare bestämt två veckor framöver. Tills dess får ni ha det underbart i sommarsverige!



The heart is a rebel.





Bilder från storforsen där vi for förbi i veckan. 

Dagen ska jag passa på att spendera med fina vänner innan jag far till stugan imorgon. Kunde väl vara mer taggad om vi säger så. Och jag känner att min inställning till Östersund är likadan varje gång. Tråkig jag är... Dock är ju Storsjöyran på gång, så jag ska inte klaga! 


Äntligen.







Canon EOS 500D + Sigma EX 30mm f/1.4 DC HSM


Äntligen är objektivet mitt! Och än så länge är jag jättenöjd! Funkar ju hur bra som helst och motljusskyddet är grymt och bilderna blir hur skarpa som helst och det låga bländartalet är helt underbart! Kommer säkert störa mig på brännvidden i framtiden menmen..

Nog babblat, snart ska jag se brokeback mountain på tv. Bland de bästa filmerna som finns. Bara så ni vet.


Price paid.


Sitter här och lyssnar på p3 live session samtidigt som jag skummar igenom alla olästa blogginlägg på bloglovin och är allmänt glad över att vara hemma igen. Härligt härligt.

Imorgon är en stor dag! Ska äntligen köpa mitt galet efterlängtade objektiv :D Efter mycket eftertanke och många om och men har jag till slut bestämt mig för detta:

Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM

Är det inte vackert så säg.

I know I'll always ask for more.



Har inte så mycket att komma med just nu. Ska iväg uppåt Norrland i några dagar, så ni får stå ut med bloggbristen. Återkommer nog på fredag då jag är hemma i ume igen! 



If only a bed could cry.







1. Sliten johanna.
2. mås.
3. Finaste paret någonsin.

Skämt åsido, vi är nu alltså i skellefteå och lyssnar på bra musik! för det mesta iaf.

Igår hände det någonting rätt så legendariskt. Vi träffade ingen annan än Moto boy!! Ni vet. Denna människa. Hur som helst så snackade vi med honom och bandet en stund och fick kramar. Sjukt häftigt var det. Vi hade hört honom spela några timmar innan och alltså... Han var väldigt jättebra. Hans röst satte sig i hjärtat. 

Om några timmar ska vi se Oskar Linnros, The Ark och några fler! Höres!


Rockfotograf nästa?

















Fy satan vilken kul kväll det var! Salem var helt underbar och genialisk som vanligt, och jag hade en jättebra plats där jag tog så sjukt mycket bilder som blev sjukt bra! Jag är salig. Och stolt över mitt skitobjektiv för att det inte är helt värdelöst alla gånger.

Nu bär det snart av mot Skellefteå med Johanna! The Ark och Oskar Linnros imorrn! :D


Fina Salem.



Försmak. Bildbomben kommer imorgon då jag orkar ^^ 

Sov sött. Det tänkte jag göra.

Basredigering.

Nu tänkte jag berätta lite om hur jag fotar och redigerar mina bilder. Kanske är kul att veta? Om inte så kan ni ju sluta läsa typ nu ^^



Här är alltså originalbilden. "Dimman" på vattnet fick jag till genom att öka slutartiden och därmed "sudda ut dom skarpa vågorna. Dimman är alltså inte något jag lagt till i efterhand. Hur som helst, ska man öka slutartiden så pass mycket rekommenderar jag att man håller till på ett relativt mörk ställe, annars tar kameran in för mycket ljus och då blir det inte så fint ^^ Här hade jag slutaren på 1/4.

Som ni ser så är bilden rätt så grå och tråkig. Jag använder mig av Photoshop cs3 extended och den sjukt grymma Camera Raw plug in:en även fast jag sällan fotar i Raw-format. 
När jag redigerar mina bilder är det först och främst kontrasterna som kameran missar som jag vill åt, så jag brukar öka kontrasten och intensiteten för att ljusa upp bilden. Sedan, om man känner att bilden är lite oskarp så kan man lägga på en "oskarp mask" för att fixa till skärpan. Där har ni bas-redigeringen. Sen ville jag göra bilden lite mer spännande, så jag ändrade lite på färgtonen för att göra den lite mystisk.

Sen så har jag beskärt den lite för att få bort den fula kanten. Bara ett litet tillägg sådär.



Man kan göra på massa olika sätt för att justera färgerna i bilden men jag valde att göra det genom att klicka på "bild" uppe i menyfältet, och sedan "justeringar" och efter det "färgbalans". Där kan man ändra själva tonen i bilden. Jag valde en lite lila-aktig nyans för att tillsammans med dimman få en lite magisk känsla.

Vad säger ni, mer såna här inlägg, eller inte? det är ni som bestämmer! :)

I know where the summer goes.



ännu en solig dag, och jag lyssnar på detta.

The sea is just a wetter version of the sky.







Bilder från igår då vi var på Bettnässand. Badade i 15-gradigt vatten! Rätt så skönt om jag får säga det själv. Jättestora vågor dessutom=roliiigt.

Igårkväll såg jag för övrigt I'm not there på tv. Sjukt knasig film. Knasig, men bra.


Semestern bokad!



Såhär kommer sista sommarlovsveckan spenderas för min del! ska bli så himla roligt :D 



RSS 2.0